Potplanten, het diverse assortiment van Green Works

Green Works heeft een zeer divers assortiment potplanten. Van de meeste bekende en mooie potplanten staat hieronder een korte introductie. Voor meer informatie over een specifiek potplantsoort kunt u de links volgen. Er staan eveneens duidelijk afbeeldingen per plant. Ook staat er bij meerdere planten gespecificeerde teeltinformatie beschreven. Deze informatie is eenvoudig te downloaden en te printen.
 

Anemone Pretty Lady EmilyAnemone Pretty Lady

Deze collectie van Japanse Anemonen bloeit van de zomer tot in de herfst. Deze soorten zijn ontstaan uit een grootschalig veredelingsprogramma in Japan, waar een collectie van compacte, lange, enkel- en dubbelbloeiende soorten het gevolg van zijn. Anemone Pretty Lady groeit in de volle zon tot gedeeltelijke schaduw. De bloeitijd van deze soorten loopt vanaf juni. De planten bloeien onophoudelijk tot in september en produceren aantrekkelijke zaadknoppen na de bloei. De plant heeft een voorkeur voor vochtige grond met goede afwatering. Plantmateriaal wordt geproduceerd door weefselkweek: virusvrij and NAKT-getest. 

Bekijk het Anemone-assortiment
 

Cannasol Happy IsabelCannasol™ Series

In de tropen bloeien Canna's het hele jaar. Hier produceren ze vanaf half mei bloemen. In zonnige zomers doen ze dat tot de eerste nachtvorst. Als bladplant zijn ze ook de moeite waard. Ze zijn goed voor de tuin en patio.

CannaSol™ is een compleet nieuwe Canna-serie voor de pot. De CannaSol™-collectie bestaat uit een uitgebreid assortiment aan soorten. Ze zijn compact, virusvrij, zelfcleaning, hebben grote bloemen, en zijn in donker- en groenbladige soorten en in een wijde kleurreeks beschikbaar. De compacte groeieigenschappen maken de serie tot een prachtige collectie voor de tuin of patio. De collectie is het resultaat van een grootschalig veredelingprogramma en is uitgebreid getest.

Bekijk het CannaSol-assortiment

 

Dahlia XXL Aztec™ Alamos LuzDahlia XXL Aztec

De Dahlia XXL Aztec™-collectie bestaat uit een uitgebreid assortiment aan soorten met volle dubbele bloemen beschikbaar in een wijde kleurreeks. De compacte groei-eigenschappen maken deze serie tot een prachtige collectie voor de tuin of patio. De grote bloemen zijn allemaal van het decoratieve bloemtype.

Bekijk het Dahlia assortiment

 

 

 

Echinacea Little Magnus • Green Works
Echinacea

De zonnehoed - zoals de Nederlandse naam luidt - van Echinacea is een vaste plant. De plant is inheems uit Noord-Amerika en behoort tot de familie Asteraceae. Echinacea purp. Little Magnus® is compact, winterhard, rijkbloeiend en heeft grote bloemen en een stralenkrans van purperkleurige horizontale lintbloemen. De plant heeft vochthoudende, voedselrijke, zavel - of kleigrond nodig. Echinacea purp. Little Magnus® bloeit in juni - augustus. Het is voor potproductie het beste om in het najaar te potten voor het volgende voorjaar-/zomerverkoopseizoen.

Bekijk het Echinacea assortiment
 

Gypsophila Summer SparklesGypsophila Summer Sparkles

Gypsophila Summer Sparkles® is uniek in zijn compacte groei binnen zijn specie. Dit soort wordt zo'n dertig centimeter hoog en bloeit wit in de periode mei-augustus. Wanneer de plant is uitgebloeid, kan hij worden teruggesnoeid voor herbloei. Het is een perfect gewas voor de zomerproductie in de kas of buiten. Gypsophila Summer Sparkles™ wordt zowel voor de patio en border gebruikt als ook geteeld als snijbloem.

Bekijk het Gypsophila assortiment 
 

 

 

Helleborus Pretty Ellen PinkHelleborus

Green Works heeft meerdere Helleborus-soorten in zijn assortiment. Zo zijn Helleborus, Helleborus or. King™ en Helleborus or. Prince™. Helleborus or. King™ is een uniek Helleborus-type. Het is een prachtige plant die zeer populair is bij consumenten. Dit komt doordat de plant uitstekend geschikt is voor binnen, op het terras of buiten, bijvoorbeeld in de tuin. Het is één van de meest betrouwbare, winterharde, vaste buitenplanten. Helleborus or. Prince™-collectie is onlangs toegevoegd aan het Green Works-assortiment. Er zijn meerdere specifieke kenmerken van de Helleborus or. Prince™ ten opzichte van de andere serie. Zo heeft deze serie grote bloemen met prachtige heldere kleuren - niet gespikkeld. Ze groeien compact en hebben dikke stelen die veel bloemen produceren. Ook zijn ze geschikt voor een kleine potmaat.

Bekijk het Helleborus-assortiment
 

Lupine West Country Manhattan Lights®Lupine West Country

West Country Lupines™ zijn zeer harde groeiers. Ze hebben zware bloemstelen met grote bloemen die de gehele steel bedekken. West Country Lupines™ zijn bekend om hun heldere kleuren, goede groeieigenschappen en het complete kleurenassortiment. West Country Lupines™ zijn niet gevoelig voor colletotrichum of Lupineverwelkingziekte. West Country Lupines™ bloeien natuurlijk in april/mei, voor de beste productieplant in het vroege najaar, voor verkoop in het volgende voorjaar.

Bekijk het Lupine-assortiment
 

 

 

Bianco Ranunculus Success XXL WhiteRanunculus Success XXL

De Ranunculus Success XXL™-collectie bestaat uit een uitgebreid assortiment aan soorten met volle dubbele bloemen. Ze zijn beschikbaar in een wijde kleurenreeks. De compacte groei-eigenschappen maken deze serie tot een prachtige collectie voor de tuin of patio. De grote bloemen zijn goed houdbaar en kunnen kou goed verdragen, maar daarentegen geen vorst.

Bekijk het Ranunculus-assortiment


Contact

Verkoop en teeltbegeleiding

Wilt u meer weten over onze pioenen? Neem contact met ons op en we informeren u graag!