Ranunculus Success XXL

De Ranunculus Success XXL™-collectie bestaat uit een uitgebreid assortiment aan soorten met volle dubbele bloemen, beschikbaar in een wijde kleurreeks. De compacte groei-eigenschappen maken deze serie tot een prachtige collectie voor de tuin of patio. De grote bloemen zijn allemaal goed houdbaar en kunnen kou goed verdragen, maar geen vorst. Ranunculus Success XXL™ is beschikbaar in vele verschillende soorten en is daarom een van de aantrekkelijkere potplanten in het assortiment.

Teeltadvies en omschrijving is gebaseerd op Nederlandse omstandigheden.

Ranunculus Success XXL in pottenRanunculus Succes® XXL™ Tropico

Ranunculus Success XXL™ wordt geleverd als klauwtjes / knolletje (voorgekiemd), 1 klauwtje / knolletje per pot.
De potplant Ranunculus Successs XXL™ kan het best worden geteeld in een 17 cm ø pot. Bij oppotten de klauwtjes / knolletjes 2 cm onder de grond planten. Belangrijk is dat de klauwtjes / knolletjes(Young Plants) niet uitdrogen voor het planten. Na het planten de potten goed inwateren, dat de klauwtjes / knolletjes goed contact kunnen maken met de grond, + aangieten met Topsin en Ridomil Gold.

Na het planten is het belangrijk om een zo koel mogelijke pottemperatuur te behouden, om beworteling te bevorderen. Indien het niet koel genoeg is dan zal dit de beworteling en bloei vertragen. In het begin moet Ranunculus vochtig geteeld worden.

Het substraat voor Ranunculus Success XXL

Het substraat moet een luchtig medium zijn. Het beste is om de samenstelling van peat (grove stukken), klei en perlite. Aanbevolen PH van 5.5 tot 6.0.
Geen cocos in grond mengsel.

Contact

Verkoop & Teeltbegeleiding

Heeft u vragen? Wilt u meer komen te weten over de Pioenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we zullen u verder informeren.