Na onze Pioenen in de knop video hebben we al onze bloeiende Pioenen van boven gefilmd! Dit resulteert in een zee van prachtig kleurende en geurende Pioenen. Met zoveel Pioenen in volle bloei, meer dan 100 soorten en in totaal meer dan een miljoen Pioenen is het een indrukwekkend gezicht!

Dit Pioenen veld is gefilmd op een zonnige dag in Juni met een drone. Klik op de video hieronder om deze te bekijken!

Pioenen worden steeds populairder

Vroeger werden Pioenen vaak alleen gebruikt bij speciale romantische aangelegenheden, de Pioen staat dan ook bekend als symbool voor liefde en geluk. Vandaag de dag zien we Pioenen buiten de bruiloften steeds vaker terug in grote boeketten, veld boeketten, in de tuin en in vazen in huis. Wie wil er nou niet een van de meest romantische bloemen in huis hebben? 

Bekijk het hele Green Works Pioenen assortiment

Paeonia Angel Cheeks | Green WorksTrendy door de afwisselende geuren, kleuren en vormen

Dankzij de vele soorten is de Pioen een indrukwekkende plant. Er zijn namelijk honderden Pioen soorten die vele vormen hebben. De vormen variëren van enkele en dubbele bloemen tot de zogeheten ''bom'' vorm. De Pioen Angel Cheeks is hier een mooi voorbeeld van. Deze bloem is volledig gevuld met zeer veel bloemdekbladeren! Pioenen kunnen ook nog eens heerlijk geuren, ook hier zit weer veel variatie in. De meest geurende Pioen is de Duchesse de Nemour. Voor ieder decor bestaat er dus een geschikte Pioen.

 

De Pioenen van Green Works komen uit eigen kwekerij

De Pioen planten van Green Works worden geleverd uit eigen teelt. Green Works heeft jarenlange ervaring in Pioenenteelt. De Pioen planten worden alleen geleverd uit 2-jarige teelt waarbij er geen bloemenoogst is uit gesneden. Ook is er intensieve controle op rasechtheid en virussen. Door al deze punten na te leven wordt er top kwaliteit geleverd. 

Paeonia Itoh Garden TreasureUitzonderlijke Pioen planten van Green Works

Itoh Pioenen komen voort uit een kruising tussen lactiflora(de gewone pioen) en de suffruticosa(boompioen). Hierdoor groeit de plant onder de grond als een gewone pioenroos (en is dus makkelijk deelbaar) en boven de grond als een boompioen. Dit geeft de ultieme pioenroos voor de tuin met zeer veel sierwaarde. Een itoh Pioen die meerdere jaren vaststaat kan vijftig of meer bloemen per plant hebben (is niet uitzonderlijk!). De itoh Pioen is ook na de bloei een mooie tuinplant met veel sierwaarde. 

Bekijk het hele Green Works Itoh Pioenen assortiment

Paeonia Patio Peony Madrid | Green WorksDe ultieme exclusieve Patio Pioen voor op de pot

Green Works Patio Pioenrozen zijn zeer geschikt voor de pot en speciaal geselecteerd door de compacte groeiwijze. het gemak van bloei in de pot en tuin! 

Bekijk het hele Patio Pioenen assortiment

Groei tips en advies in onze nieuwsbrieven

In onze Pioenen teelt nieuwsbrieven sturen we actuele informatie over de teelt, vertellen we over onze nieuwe ontwikkelingen en lichten we specifieke Pioensoorten uit.

Contact

Verkoop & Teeltbegeleiding

Heeft u vragen? Wilt u meer komen te weten over de Pioenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we zullen u verder informeren.