Bekijk in deze video hoe we onze Pioen planten vanuit de grond tot aan het transport verwerken:

Onze Pioen planten groeien in het zuiden van Nederland, in Limburg. Hier groeien ze voor tenminste twee jaar in een zanderige grond. Deze grond is ideaal voor de wortels om te groeien.

Na twee jaar zijn de Pioen planten klaar om gerooid te worden. We snijden geen bloemen van het Pioenen veld. Om de hoge kwaliteit van de Pioen planten te garanderen blijven deze zo lang mogelijk in de grond en rooien we ze pas wanneer we ze nodig hebben.

Nadat de Pioen planten gerooid zijn vervoeren we ze naar onze schuur. Hier scannen we elke kuubskist die binnen komt zodat we een compleet track en trace systeem hebben waarmee we precies weten hoeveel Pioenen planten we hebben en waar deze zich in het proces bevinden.

De Pioen planten delen we met de hand en worden geteld met een elektronische telmachine. Hiermee zorgen we ervoor dat we het exacte aantal Pioen planten kunnen leveren zoals is afgesproken met onze klanten.

Na het delen krijgen de planten een fungicide dip zodat de plant hiertegen beschermd zijn op de plaatsen waar de planten zijn gesneden.

Om er voor te zorgen dat de Pioen planten bij aankomst niet uitgedroogd bevestigen we een plastic vel onder de kratten op de pallet. Vervolgens plaatsen we een plastic hoes over de kratten heen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de Pioen planten de perfecte vochtigheidsgraad tijdens het transport houden.

Hierna transporteren we onze Pioen planten wereldwijd naar onze klanten. Deze kunnen hiermee de mooiste Pioenen groeien die perfect gebruikt kunnen worden als pot plant. Ook kunnen er prachtige boeketten gemaakt worden met de Pioen als snijbloem.

Video: 

Bekijk al onze Pioensoorten hier: Pioenen

Neem voor meer informatie over de Pioenen direct contact op:

Verkoop & Teeltbegeleiding