Anemone Summer Shade™, de winterharde Anemone

Deze collectie van compacte Anemonen bloeit van de zomer tot in de herfst. Deze soorten komen oorspronkelijk voort uit een grootschalig Japans veredelingsprogramma, waardoor een collectie compacte lange enkel- en dubbelbloeiende soorten ontstond. Anemone Summer Shade™ groeit in de volle zon tot gedeeltelijke schaduw. De bloeitijd van deze buitengewone soorten begint in juni. De Anemonen-potplanten bloeien vervolgens onophoudelijk tot in september. Hierna produceren de Anemonen aantrekkelijke zaadknoppen.

Anemone Summer Shade™ geeft de voorkeur aan een vochtige grond met goede afwatering. Het plantmateriaal van Green Works wordt alleen geproduceerd door weefselkweek, is virusvrij en NAKT-getest.

Let op dat de teeltinformatie en -beschrijving gebaseerd zijn op Nederlandse teeltcondities.

Anemone Summer Shade™ het jaar rond oppotten

Anemone Summer Shade™ is in het voorjaar leverbaar in 60-gaats pluggen, 1 weefselkweekplant per plug. De Anemonen moeten in week 20 verplant worden naar een 17 cm.-pot. Anemone Summer Shade™ is ook van week 40 tot en met week 15 leverbaar in een 9 cm.-plug. Deze kan het beste worden geteelt in een 17 cm.- tot 21 cm.-pot.

Zet de planten in de herfst en winter in een koude kas voor bescherming tegen water.

Verplant de anemonen vroeg in het voorjaar naar een grotere pot van 17 cm. tot en tot 21 cm.

Bloeitijd Anemone 
Anemone Summer Shade™ bloeit van juni tot en met september. Als de Anemonen van de 60-gaats plug in het voorjaar worden geplant, bloeien deze in augustus/september. Als de Anemone in een 9 cm.-plug in het najaar of vroeg in het voorjaar wordt gepot dan zal deze in juni gaan bloeien.

Wanneer de 2 maten gecombineerd geplant worden, wordt er een spreiding van bloeitijd verkregen.

Grondsoort
De grond moet genoeg vocht vasthouden met de juiste afwatering en lucht voor een goede wortelontwikkeling. Anemone Summer Shade™ heeft gedraineerde grond nodig in de winter: geen natte voeten in de winter. Wees er zeker van dat de potten in de koude kas of plastic tunnel geplaatst worden gedurende de winter. 

Aanbevolen bemestingschema aan het begin van de groei:

  • PH: 5.8
  • EC: 1,0

Toppen
Niet toppen.
Voorjaar/vroeg in de zomer: snijd de planten terug om spreiding in bloeitijd te verkrijgen.

Planttijd Anemone Summer Shade™
De best planttijd om Anemone Summer Shade™ buiten te planten is van week 18 tot en met week 36.

Watergift
Watergift is een belangrijk onderdeel van de teelt. Het eb-en-vloedsysteem is ideaal voor een gelijkmatig gewas. Anemone Summer Shade™ verdraagt tijdens de groei een goede beregening, over het gewas, bij voorkeur in de morgen, inclusief meststoffen. De hoeveelheid water hangt af van de temperatuur en verdamping. De potgrond mag niet uitdrogen gedurende de teelt.

Bemesting
Na het potten kan een lichte beregening worden gegeven. Tijdens de groei kan elke watergift gecombineerd worden met A + B-voedingsschema, aangepast aan de bemestingsanalyse en waterkwaliteit. 

Aanbevolen voedingsschema:

  • Ph: 5.8 tot 6.0
  • EC: 1.5 tot 2.0

Klimaat
Buiten op een goed containerveld met goede drainage.
In de winter in de kas of in plastic tunnel om planten te beschermen tegen water.

Groeiregulatie
Anemone Summer Shade™ is al een compacte plant, hoogte ong. 40 cm. 
Een lichte toepassing van groeiremmer is mogelijk met Cycocel, maar niet nodig.   

Ziektes en insects
Anemone Summer Shade™ heeft weinig problemen met ziektes. Het is aan te raden om preventief tegen Botrytis te spuiten. De meest voorkomende insecten bij Anemone Summer Shade™ zijn: bladaaltjes. Spuit preventief met Vertimec Gold. 

Goede hygiënemaatregelen werken altijd positief ter voorkoming van aangegeven schimmels. Daarnaast wordt aangeraden de planten op de juiste plantafstand te telen.

Contact

Verkoop en teeltbegeleiding