Gypsophila Summer Sparkles® teeltinformatie | Green Works

Gypsophila Summer Sparkles® is uniek vanwege de compacte groei. Dit soort wordt ongeveer 30 centimeter hoog en bloeit wit in mei-augustus. Wanneer de potplant is uitgebloeid, kan zij worden teruggesnoeid voor herbloei. Dit is een perfect gewas voor zomerproductie in de kas of in de buitenlucht. Gypsophila Summer Sparkles® wordt voor de patio gebruikt, maar wordt ook geteeld als snijbloem. Deze plant is kalkminnend, wat betekent dat deze een kalkhoudende bodem nodig heeft om optimaal te bloeien.

Gypsophila Summer Sparkles® oppotten

Gypsophila Summer Sparkles® wordt geleverd als 60-gaat plug, 1 stek per plug en ongetopt. Dit soort kan het best worden geteelt in een 17-21 cm. pot. Dat komt neer op 8 potten per vierkante meter. De bovenste groeipunten moeten ver genoeg worden verwijderd om hergroei te voorkomen.

Planttijdstip en teeltduur van de Gypsophila
In de kas kan Gypsophila Summer Sparkles® vanaf week 10 worden geplant. De plant kan vanaf week 18 - na de nachtvorst - in de buitenlucht worden geplant. De teeltduur ligt tussen de 9 en 11 weken.

Klimaat
Gypsophila Summer Sparkles® heeft In startfase (gedurende 2 tot 3 weken) een kastemperatuur van boven de 12º C nodig voor gelijkmatige doorworteling.

Watergift
De watergift is een belangrijk onderdeel voor de groei. Bevloeiing van enkel het onderste deel van de plant is ideaal. Gypsophila Summer Sparkles® verdraagt tijdens de groeifase een goede beregening – over het gewas. Dat gebeurt bij voorkeur in de morgen en inclusief meststoffen. Het waterverbruik is sterk afhankelijk van de verdamping van de plant.

Contact

Verkoop en teeltbegeleiding

Wilt u meer komen te weten over Gypsophila Summer Sparkles® of een van onze andere planten? Neem rijblijvend contact met ons op en we zullen u verder informeren!