Lupine West Country Serie | Green Works

West Country Lupines™ zijn zeer harde groeiers en hebben zware bloemstelen met grote bloemen die de gehele steel bedekken. De West Country Lupines™ staan bekend om hun heldere kleuren, goede groei eigenschappen en complete kleuren assortiment. West Country Lupines™ bloeien natuurlijk in april / mei. Voor de beste productie moet in het vroege najaar geplant worden voor verkoop in het volgende voorjaar.

Potten:
Lupine West Country Serie™ is in de zomer / najaar beschikbaar als een 60 gaats plug van weefselkweek, plant in week 35 direct in een 23 cm. ø pot. Niet toppen. Teel de pot in najaar en winter in koude kas of plastic tunnel, om tegen regen en kou te beschermen. Verwijder oude blad in het voorjaar als de nieuwe groei begint.

Bloeitijd:

  • Lupine West Country Serie™ bloeit natuurlijk in april – mei.

Substraat:
Goed doorlatend substraat, met hoge watercapaciteit en voldoende capillaire werking. De West Country Lupine heeft hekel aan natte wortels in de winter. Zorg ervoor dat de potten die in het najaar / winter buiten overblijven op een goed ontwaterd perceel staan, plastic kunnen of koude kas.

Aanbevolen startvoedingsrecept:

  • PH: 6.0 – 6.5
  • Ec: 1.0

Toppen:
Lupine West Country Serie™ moet niet getopt worden.

Plant tijdstip:

  • Najaar: vanaf week 35

Teeltduur:

  • Bij planten najaar: april – mei prachtige verkoopbare plant

Watergift:
De watergift is een belangrijk onderdeel voor de groei. Onderbevloeiing is ideaal voor de groei. Lupine West Country Serie™ verdraagt tijdens de groeifase een goede beregening - over het gewas – bij voorkeur in de morgen inclusief meststoffen. Het waterverbruik is sterk afhankelijk van de verdamping.

Bemesting:
Lupine West Country Serie gebruikt veel bemesting. Vanaf oppotten kan 1e x met de broes - schoon water worden gegeven. Tijdens de groei kan elke watergift worden gecombineerd met een A+B voedingsschema – af te stemmen op bijmest analyses en de waterkwaliteit.

Aanbevolen bijvoedingrecept:

  • PH: 6.0 – 6.5
  • Ec: 2,0

Klimaat:
Koude kas / tunnel in het voorjaar oude blad verwijderen (niet stoken i.v.m slap gewas), best is om gewas buiten af te telen voor beste bloem kleur.

Groeiregulatie:
Lupine West Country Serie™ kunnen wat compact worden gehouden met een op tijd en lichte behandeling met o.a.: Alar (Daminozide) en tilt.

Ziekten en plagen:
De Lupine West Country Serie heeft weinig last van Colletotrichum.

De Lupine West Country Serie heeft relatief weinig last van schimmelziekten. Spuit preventief vanaf maart wekelijks tegen Meeldauw en Botrytis, Bladvlekkenziekte, Stengelrot en Verticilium.

De meest voorkomende insectenplagen bij Lupine zijn: bladluis, mijt, wittevlieg, rupsen, slakken en gegroefde lapsnuitkever, te behandelen met Vertimec –Gold Mesurol.

Contact

Verkoop & Teeltbegeleiding

Heeft u vragen? Wilt u meer komen te weten over de Pioenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en we zullen u verder informeren.